Stänger

Skivstång 1 - CF1


En mycket bra skivstång som tål det mesta, högst rekomenderad för högintensivträning som tex crossfit, olympiska lyft eller varför inte bara i garaget? Höga och bra värden gör den till en allround stång att lita på.


-4 Kullager

-PSI Värde på 155.000

-Maxlast 680kg

-Greppdiameter 28mm

Skivstång 2 - ALPHA


Likande nummer 1 men med mindre flexibilitet och högre värden gör den till en stång som man kan ha livet ut. Finns i hårdkrom eller svart zink. Finns även i damvariant. 


-8 Kullager

-PSI värde på 195.000

-Maxlast 900kg

-Greppdiameter 28mm

Skivstång 3 - WESTCOASTBAR


Vår bästa OL-Stång, slittålig, med bra egenskaper som rull och kvalité. Mellangrov lättring för många repetitioner. Bara i hårdkromutförande.


-4 Kullager

-PSI värde på 215.000

-Maxlast 900kg

-Greppdiameter 28mm

Skivstång 4 - DELTAPOWERLIFTINGBAR


Renodlad styrkelyftarstång, med ett sämre rull och en rätt aggresiv lättring för ett bra grepp. Kommer endast i hårdkrom. 


-Glidlager

-PSI Värde på 230.000

-Maxlast 900kg

-Greppdiameter 29mm 


Skivstänger


Det essentiella i all träning, vad hade träning vart utan dem?


Metalfarms skivstänger håller en hög kvalité när det gäller stål och kullager, vi använder inga slitlager utan bara kullager.


När det gäller räffling i stängerna har vi sökt efter en räffling som är av "medium" variant som ligger bra i händerna där man kan få ett bra grepp vid marklyft samtidigt som man kan göra bra olympiska lyft. Vi tycker att vi har hittat en bra räffling som vi skulle vilja kalla semi aggressiv där de olympiska lyften kommer till sin rätt utan att utelämna styrkelyftarmomenten.


Vi söker ständigt efter bra kvalité, därför använder vi oss utav två sorters beläggningar som är hårdkrom och svart zink, oxideringar och liknande är inget vi tänker hålla på med då det inte faller inom våra kvalitetsramar.


Under 2019 har vi tagit hem en ny OL stång som är riktigt bra, samt även en renodlad styrkelyftarstång i sortimentet. Därmed så blir början av texten ej sanningsenlig då vi inte bara använder oss av kullager. Till styrkelyftarstången har vi valt att använda oss av glidlager i koppar som gör att vikterna rör sig minimalt på stången. Vi har även ökat på räfflingen på denna stången och fått den aggressivare för ett bättre grepp.