Kettlebells

Kettlebell


Eller girja (på ryska: гиря) är en traditionell gjutjärnsvikt som om möjligen från början kan ha använts som vikter i handeln. 1948 var kettlebell Sovjetunionens nationalsport, men först 1985 hölls de första riktiga nationella mästerskapen.


I väst levde kettlebells en undanskymd tillvaro i skuggan av den moderna gymkulturen där hantlar och skivstänger var de centrala delarna. Först på 2000-talet gjorde kettlebells comeback då man insåg fördelarna med detta verktyg .


Kettlebellträning är en funktionell träningsform utifrån vardagens utmaningar och med fokus på helkroppsrörelser där du förbättrar och utmanar styrka, kondition, balans, stabilitet och koordination. Träningen ger med andra ord styrka, ökad rörlighet och stabilitet i de muskelgrupper som vi använder dagligen.


Metalfarms Kettlebell är gjutna i en form och de traditionell gjujärnskloten är lackade i en pulverlack för att användaren ska få ett så pass bra grepp som möjligt. Competitionkloten är lackade i olika färger för att viktenheten ska bli så tydlig som möjlig.